OFFICIEEL: Donkere wolken aan de kust: Verheyen geeft er de brui aan, Broos neemt over

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 73 reacties
OFFICIEEL: Donkere wolken aan de kust: Verheyen geeft er de brui aan, Broos neemt over
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Gert Verheyen is niet langer de coach van KV Oostende. Hij heeft zijn ontslag aangeboden bij Hugo Broos na een reeks van tien competitiewedstrijden zonder zege.

Gert Verheyen heeft zijn ontslag ingediend bij sportief directeur Hugo Broos. Dat liet KV Oostende woensdagvoormiddag weten via de officiële clubkanalen. Verheyen was nog maar sinds het begin van dit seizoen aan de slag bij de kustploeg.

Afgelopen weekend kwam hij heel gelaten over na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Ook al was de club toen zeker van het behoud en zette het haar reeks van ongeslagen matchen (4) verder, Verheyen 'weigerde' blij te zijn met de prestatie zei hij na de match.

KVO kon al tien matchen niet meer winnen in de competitie. De laatste overwinning dateert al van 8 december tegen Lokeren.

UPDATE:

Dit is de integrale reactie van Hugo Broos op de website van KV Oostende:

“Ik voelde al een hele tijd hoe zwaar dit op de mens Gert Verheyen woog. Het frustreerde hem dat hij de ploeg niet op de rails kreeg.  Hij heeft alles gedaan om die neerwaartse spiraal om te draaien. Het is dan typisch Gert, en dat moeten we waarderen, om zelf open en eerlijk aan te geven dat het zo niet verder kan en dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen. Ikzelf neem nu over samen met Franky Van der Elst en we starten met nieuwe ambitie aan Play-off 2 en we willen de reguliere competitie afsluiten met eindelijk een zege tegen een topclub .”

Oostende neemt het in de twee resterende wedstrijden van de reguliere competitie nog op tegen Gent en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties