De advocaat van Thierry Steemans wil in beroep gaan: "Ik wil die 49.964 andere bladzijden ook lezen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 29 reacties

Een van de veroordeelde bestuurders van KV Mechelen, Thierry Steemans, wil in beroep gaan

De advocaat van Thierry Steemans wil in beroep gaan: "Ik wil die 49.964 andere bladzijden ook lezen"

Niet iedereen lijkt zich zomaar neer te leggen bij de beslissingen van de Geschillencommissie hoger beroep. Vanaf zondag hebben de betrokken partijen nog zeven dagen de tijd om naar het BAS te stappen.

Het lijkt erop dat Thierry Steemans dat gaat doen. Zijn advocaat, Joris Van Cauter, vindt dat de tuchtprocedure op een onrechtmatige manier is verlopen. "We hebben 36 bladzijden van het 50.000 tellende strafdossier mogen zien. En op basis daarvan velt men een oordeel", vroeg hij zich af in Het Laatste Nieuws.

"Ik wil ook die 49.964 andere bladzijden lezen. Ik wil gans het dossier zien. Ik wil alles kunnen controleren op hun juistheid", aldus Van Cauter. Voorts hekelde hij ook de abnormale gang van zaken bij deze tuchtprocedure.

Voetbal apart geval

"Als een ambtenaar in de fout gaat, dan wordt de uitslag van de strafprocedure afgewacht om dan een tucht uit te spreken. Eerst oordeelt men of iemand strafrechterlijk schuldig is en dan wordt men door de werkgever al dan niet gestraft. Maar ja, blijkbaar geldt dat niet in het voetbal", besloot Van Cauter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties