Dit verdienden de makelaars aan transfers: 5 van de 245 makelaars gaan met héél groot stuk van de taart lopen

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Zaventem
| 0 reacties
Dit verdienden de makelaars aan transfers: 5 van de 245 makelaars gaan met héél groot stuk van de taart lopen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is de impact van de makelaars op het budget van de Belgische voetbalclubs? Zoals al zo dikwijls gezegd is de commissie die betaald wordt aan makelaars geld dat uit het voetbalcircuit verdwijnt. Deloitte maakte er een studie over en kwam met exacte cijfers naar buiten.

Het gaat hier over het seizoen 2017-2018. In die jaargang betaalden de Belgische profclubs zowat 37 miljoen euro aan commissies aan makelaars voor transfers (22,4 miljoen) en bemiddeling (contractverlengingen 14,6 miljoen). Er waren toen 245 geregistreerde makelaars werkzaam in België, maar de 'grote vijf' gingen met het leeuwendeel lopen. 

Die verdienden gemiddeld 2,6 miljoen. De makelaars tussen plaatsen 6 en 15 kregen gemiddeld 641.000 euro, dat is vijf keer minder al. De rest, tussen 16 en 245, kreeg gemiddeld 77.000 euro van de profclubs. "Makelaarscommissies zijn een bijkomende kost voor elke transfer waarbij een makelaar betrokken is", schrijft Deloitte. "Ze hebben een negatieve impact op het nettoresultaat van transfers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties