Advocaat KV Mechelen geeft alle redenen waarom KVM niet veroordeeld kan en mag worden: "De Raad van Bestuur mocht van niks weten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 39 reacties

Joost Everaert ziet voldoende gronden waarom KV Mechelen als club onschuldig moet worden bevonden

Advocaat KV Mechelen geeft alle redenen waarom KVM niet veroordeeld kan en mag worden: "De Raad van Bestuur mocht van niks weten"
Foto: © photonews

KV Mechelen trekt naar het BAS. Voor niemand een verrassing waarschijnlijk. Clubadvocaat Joost Everaert vindt dat er een overvloed aan elementen zijn die KV Mechelen als club vrijpleiten van matchfixing.

“De club is onschuldig en wil niet opdraaien voor wat zij niet gedaan heeft”, zo zegt Joost Everaert, advocaat van KVM. Met andere woorden: het initiatief kwam van individuen en de club - de Raad van Bestuur dus - was er nooit bij betrokken. 

“Zo is er geen onderzoek gedaan naar de werking en de betrokkenheid van de club en zijn er meer dan tien telefoontaps die bewijzen dat de leden van de raad van bestuur – die uit 11 leden bestaat – “van niets mochten weten”. Beslissingen op clubniveau worden met bestuurders van verschillende aandeelhoudersklasses, inclusief de supportersafvaardiging, genomen. We vragen daarom nog steeds dat onderzoek naar de werking en de betrokkenheid van de club."

Daarnaast heeft KVM als vervolgde partij het recht om de volledige telefoontaps te kunnen beluisteren. “Dat is een recht dat uitdrukkelijk door het Hof van Cassatie is erkend. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft deze niet opgevraagd”, zo zegt Everaert.

Degradatie aanvechten

Ook degradatie als straf is onmogelijk. “Zoals reeds gezegd staat dat zwart op wit in artikel B1711. Dat is bevestigd door het Uitvoerend Comité van de KBVB, dat officieel bevoegd is om het reglement te interpreteren. Onder meer met deze argumenten trekken we naar het BAS.”

Het beroep wordt nu officieel overgemaakt aan het BAS. Dat zal de zaak volgende week opnieuw inleiden met alle betrokken partijen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties