Analyse Analyse: De prognose van de redactie: 8. Zulte Waregem heeft meer kwaliteit dan vorig seizoen
Arjen T'Sjoen
| 21 reacties

8. Zulte Waregem

Analyse: De prognose van de redactie: 8. Zulte Waregem heeft meer kwaliteit dan vorig seizoen

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: SV Zulte Waregem op plek acht.

Prognose 

SV Zulte Waregem moest vorig seizoen vooral ondergaan. De Scandinavische aanwinsten vielen tegen en ook de ervaren nieuwkomers (Buffel, Tardieu, Sylla,...) haalden geen Play Off I niveau. Dit seizoen is Essevee duidelijk sterker geworden. Heel wat overbodige spelers zijn vertrokken en de nieuwkomers zijn jong en bewezen zich al bij grotere clubs.

Opvallendste transfers

Voorin heeft Zulte Waregem enkele hele grote versterkingen gedaan. Hamdi Harbaoui vertrok, maar in zijn plek kwam Cyle Larin over van Besiktas. De Canadees scoorde aan de lopende band in de MLS, maar kon niet aarden in Turkije. 

Daarnaast kwam Dimitri Oberlin over van FC Basel. De Zwitser met Kameroense roots is aalvlug en compatibel met Larin. Hij maakte twee seizoenen geleden nog doelpunten in de Champions League tegen SL Benfica en CSKA Moskou. 

Met de komst van Govea op het middenveld en de defenitieve transfer van Ibrahima Seck lijkt Zulte Waregem ook daar goed te zitten. Achterin zal het afwachten zijn of de jonge nieuwkomers Humphreys (Manchester City) en Timotheou (FC Schalke 04) het niveau kunnen oppikken.

Sterke punten

Het team heeft enorm veel kwaliteit. Voorin kan Francky Dury gaan roteren en op het middenveld is er met Govea en Seck voldoende ervaring en voetballend vermogen. 

Zwakke punten

Achterin is het vooralsnog wat afwachten hoe goed Humphreys en Timotheou zijn. Een extra middenvelder zou ook geen overbodige luxe zijn. Seck en Govea zullen een basisplaats hebben, maar de wisselopties zijn erg schaars. 

Voorbereiding 


25/6/19                          Sparta Petegem-SV Zulte Waregem                  1-0


29/6/19                          OH Leuven-SV Zulte Waregem                          3-1


03/7/19                          Cercle Brugge-SV Zulte Waregem                     2-3


06/7/19                          KMSK Deinze-SV Zulte Waregem                     0-2


13/7/19                          Sporting Lokeren -SV Zulte Waregem               2-2


16/7/19                          SV Zulte Waregem-KV Oostende                      1-1

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties