Reactie Mechelse uitblinker vs Genkse doelpuntenmaker: "Je voelde het al in eerste kwartier" en "Dat maakte het verschil"

Mechelse uitblinker vs Genkse doelpuntenmaker: "Je voelde het al in eerste kwartier" en "Dat maakte het verschil"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gretigheid kan al eens van doorslaggevend belang zijn in een voetbalwedstrijd. Daar wezen ze naar in het Genkse kamp na de nederlaag in Mechelen. Terwijl de thuisspelers de bevestiging van hun kwaliteiten in zagen. Nikola Storm in het bijzonder is wel aan het bewijzen dat hij een 1A-speler is.

Na zijn sterke partij aan de Gaverbeek trok de ex-speler van Club Brugge de lijn door. Als hij aan de bal kwam, volgde het doelgevaar. Storm had overigens al snel door dat het goed zat met zijn ploeg. "Je voelde het al van in het eerste kwartier.  Na de zege bij Zulte Waregem hadden we wel het idee dat we revanche gingen pakken voor de Supercup."

Het contrast met die vorige onderlinge ontmoeting kon inderdaad niet groter zijn. "Het was toen ondermaats, maar als Gustav Engvall daar zijn kans benut, is het ook 1-1. Het is kwestie van die momenten te pakken en dat hebben we nu wel gedaan."

We proberen de ruimtes goed te benutten 

Met een herkenbare wijze van voetballen zou KVM wel eens ver kunnen geraken. "We proberen de ruimtes goed te benutten. Iedereen wil wel voor mekaar door het vuur gaan. We bekijken het match per match, maar we hebben veel kwaliteiten."

We wonnen geen duels en tweede ballen 

Ally Samatta

Bij Genk vonden ze dat ze niet op niveau waren. "We zouden beter moeten doen", oordeelde Ally Samatta, die op slag van rust nog de 1-1 aantekende. "Nu kunnen we er niets  meer aan veranderen. We gaan kijken naar onze fouten. Zij waren erg hongerig. We wonnen geen duels en tweede ballen. We wisten niet goed waar we stonden."

Was de grinta, de wil om te winnen, de beslissende factor? Of is er nog een andere verklaring? "Dat zal de coach beter weten. Ik ga geen commentaar geven op het technische vlak. Het was zo dat zij de duels wonnen en dat maakte het verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties