Anderlecht gaat geen nieuwe 'zes' halen en zal vol inzetten op youngster

Anderlecht gaat geen nieuwe 'zes' halen en zal vol inzetten op youngster

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Peter Zulj op de verdedigende middenvelder is nog geen al te groot succes gebleken. De Oostenrijker vertraagt het spel te veel, vinden ze ook bij de technische staf. Maar het wordt behelpen tot Sambi Lokonga fit is.

Anderlecht gaat op die positie niets meer doen. Ze geloven sterk in de kwaliteiten van Albert Sambi Lokonga. De middenvelder is nog op de terugweg nadat hij vorig seizoen een zware knieblessure opliep. Hij scheurde de kruisbanden en revalideerde de voorbije maanden. 

Intussen traint hij al deels mee met de groep, maar Anderlecht blijft voorzichtig met hem. Pas als het licht volledig op groen staat, mag hij weer matchen spelen. Lokonga moet de 'zes' worden die het spel kan verdelen en ook voor de nodige recuperatie zorgt.

Geld voor nog een spits

Bij de fans was er een smeekbede om Lucas Biglia terug te halen, maar daar is absoluut geen sprake van. Met Lokonga hebben ze een jeugdproduct in huis die op die positie moet gaan uitblinken. De 19-jarige middenvelder oogt nog frêle, maar heeft al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan.

Technisch is hij heel goed. Anderlecht richt zijn pijlen op nog een extra spits en steekt zijn geld daar liever in dan nog posities te versterken waar ze met hun jeugd voldoende gewapend denken te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties