Vranckx, het 16-jarige goudhaantje van KVM, wordt grote toekomst voorspeld: "Een beest, maar zo beleefd en met een goeie kop op"
Redactie
| 3 reacties

Aster Vranckx (16) blijft met de voeten op de grond

Vranckx, het 16-jarige goudhaantje van KVM, wordt grote toekomst voorspeld: "Een beest, maar zo beleefd en met een goeie kop op"
Foto: © photonews

Je moet het maar doen: op het veld van Anderlecht de jongste speler zijn. Daar loopt immers een halve tienerparade rond. Maar Aster Vranckx klopte hen afgelopen vrijdag allemaal. De 16-jarige debutant werd een paar dagen later beloond met een nieuw contract. "En hij houdt de voeten op de grond."

Vranckx wordt een grote toekomst voorspeld als middenvelder. Hij heeft ook niet de lichaamsbouw van een 16-jarige, maar wel die van een doorwinterde prof. "Het ziet er een beest uit, maar het is één van de liefste en beleefdste jongens die ik ken", aldus zijn begeleider en makelaar, Jwan Hamo. "En het zit goed in zijn kopje. Hij krijgt nu veel aandacht, maar begint daar ook niet door te zweven. Die voeten staan stevig op de grond."

Hamo voorspelde een half jaar geleden al dat Vranckx zou doorbreken. "Echt een verrassing is het niet voor mij. We voelden het vertrouwen van de club en zijn trainers. Ze geloven echt in hem. Dat hij vrijdag tegen Anderlecht ging debuteren, was wel een verrassing. Maar we wisten dat het ging gebeuren."

Veel extra werk

"Hij weet dat de weg nog lang is, maar je gaat geen jongen vinden die er meer voor doet. Zijn lichaamsbouw is een combinatie van natuurlijke aanleg en hard werk. Na een training is hij meestal nog in de fitness te vinden. Hij was al goed en sterk, maar hij werkt veel extra uren om nog beter te worden."

Hij heeft dus het lichaam en de voeten om het ver te schoppen. Na de wedstrijd tegen Anderlecht werd hij zelfs uitgeroepen tot 'man van de match'. "Het is een voordeel dat hij groot en sterk is op zijn positie. Daarbij kan hij ook nog rustig uitvoetballen. Zes of acht, dat maakt hem niet uit. Maar zoals gezegd: de weg is nog lang", besluit Hamo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties