Michel Preud'homme over het vertrek van Agbo en Kosanovic: "We kunnen de transfersom gebruiken"
Jordan Horwood
Arjen T'Sjoen en Jordan Horwood vanuit l'Académie RLD
| 4 reacties

Michel Preud'homme over het vertrek van Agbo en Kosanovic

Michel Preud'homme over het vertrek van Agbo en Kosanovic: "We kunnen de transfersom gebruiken"
Foto: © photonews

De veel te grote kern van Standard zal de komende dagen wat inkrimpen. Twee spelers met de nodige ervaring op het hoogste niveau maken een transfer.

De Servische centrale verdediger Milos Kosavovic besloot om Standard te verlaten voor de Verenigde Arabische Emiraten. Kosanovic zou dit seizoen geen basisspeler zijn en mocht bij een goed bod vertrekken. "Hij had bij ons nog een contract voor een seizoen en kon daar voor drie jaar tekenen, het is dus normaal dat hij koos voor een vertrek", zei Preud'homme.

De ex-speler van KV Mechelen speelde vorig seizoen nog regelmatig, maar kon nooit een basisplaats afdwingen: "Het is een erg professionele speler. Vorig seizoen speelde hij lang niet altijd, maar hij stelde zich altijd voorbeeldig op. Hij nam de tijd om afscheid te nemen van de staff en zijn ploegmaats."

Door het vertrek van Kosanovic komt er nu een plaatsje vrij voor Dimitri Lavalée die een uitstekend seizoen kende bij MVV Maastricht. "Hij is nu nummer vijf in de hiërarchie, hij kon nog een seizoen daar blijven, maar ik heb liever dat hij hier blijft."

Het vertrek van Uche Agbo staat nog niet vast. De Nigeriaan werd vorig seizoen uitgeleend aan Rayo Vallecano en keerde deze zomer terug. Normaal gezien zal zijn transfer officieel zijn binnen enkele uren: "Een nieuwe uitleenbeurt zat er niet in", legt Preud'homme uit. "We wilden hem liever verkopen zodat we nog iets extra hebben om zelf nog een inkomende transfer te doen."

Op deze manier vertrekt Agbo wel naar een rechtstreekse concurrent: "Ja, maar Agbo wou deze transfer zelf graag. Op dat moment luisteren wij ook. Met Cimirot, Bastien, Bokadi en Raskin hebben we voldoende spelers voor die positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties