Ambitie neemt toe bij KV Mechelen: "Meestrijden voor play-off 1, waarom niet?"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 31 reacties

Nikola Storm hoopt mee te doen voor play-off 1

Ambitie neemt toe bij KV Mechelen: "Meestrijden voor play-off 1, waarom niet?"
Foto: © photonews

KV Mechelen is opnieuw een overwinning rijker. Het is ook niet toevallig dat het toch weer Nikola Storm was die Mechelen mee over de streep trok tegen Cercle. Met zijn strafschopdoelpunt, uiteraard. Maar vooral ook met zijn versnellingen die de Brugse defensie na rust pijn deden.

Het was wel niet de meest aangename partij om te spelen. "Zij stonden heel laag en het was moeilijk de openingen te vinden. Wij geraakten er moeilijk door en zij scoren dan. We hadden aan de rust gezegd dat het tempo omhoog moest als we de wedstrijd wilden winnen. We scoorden vroeg in de tweede helft en dan voelde je dat iedereen wel weer zijn oude niveau haalde."

Belangrijk was dat Storm kort na de 1-1 meteen voor de 2-1 tekende vanop de stip. Hij viseerde de linkerbenedenhoek en dat bleek de goede keuze. "Het was afgesproken dat ik de strafschoppen zou nemen. Je moet dan niet te veel nadenken over waar je 'm gaat trappen. Ik had gewoon iets van: ik trap 'm daar gewoon."

10 punten voor op degradatie

Ook de doelpuntenmaker bewaart het realisme. "In principe staan we 10 punten voor op degradatie. We moeten nuchter blijven." En toch groeit het vermoeden dat dit KV tot iets heel moois in staat kan zijn. "In het begin was het doel om het behoud veilig te stellen, maar uiteindelijk voel je aan de groep dat er misschien wel wat meer in zit. Je weet nooit dat we kunnen meestrijden voor een plaats in play-off 1, waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties