Doelpuntenmaker Cercle ziet zelfde scenario zich voltrekken: "We moeten leren uit onze fouten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 6 reacties

Yves Dabila hoopt om als team progressie te maken en te leren winnen

Doelpuntenmaker Cercle ziet zelfde scenario zich voltrekken: "We moeten leren uit onze fouten"
Foto: © photonews

Voor de vierde wedstrijd op rij werd Cercle Brugge opgezadeld met een nederlaag met twee doelpunten verschil. Trainer Mercadal stuurde vervolgens zijn kat naar de persconferentie. Wie wel iets kwijt wilde, was de 22-jarige doelpuntenmaker Yves Dabila.

De Ivoriaan zag het scenario van de vorige weken zich herhalen: op voorsprong komen, maar toch verliezen. "Het is goed dat ik scoorde en we leidden aan de rust met 0-1. Uiteindelijk ben ik toch ontgoocheld. Het gaat immers om het collectief. Het is op de zelfde manier dan de voorbije weken dat we opnieuw verliezen."

Voortbouwen op eerste helft

Een cruciaal moment was wel de strafschop voor een overtreding van Serrano. "Ik twijfelde er een beetje aan of het wel strafschop was. Ik wil wel niet alle schuld op de scheidsrechter afschuiven", blijft Dabila minzaam. Voor de pauze had Cercle weinig moeite om KVM af te houden. "Op wat we in de eerste helft deden, moeten we voortbouwen. We hopen dat we ons zo kunnen lanceren."

Dat is ook nodig, want het moet echt wel beter. Aanvallend toonde Cercle een hele match lang bitter weinig. Mogelijk kampt de ploeg ook met een gebrek aan maturiteit. "Het klopt dat we een jonge ploeg hebben, maar we moeten leren uit onze fouten. Daar gaat het om in een ploeg. We moeten samen leren winnen, progressie blijven maken en hard werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties