Het transferrapport van de topclubs: Genk doet beste zaak door niet te verkopen

Het transferrapport van de topclubs: Genk doet beste zaak door niet te verkopen

De transferzomer zit erop. De Belgische topclubs hebben stuk voor stuk verrast met enkele straffe transfers. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op. KRC Genk deed goeie zaken en komt uit de zomermercato met een competitieve kern.

Goeie investeringen

Genk heeft goeie zaken gedaan uitgaand en heel wat miljoenen opgestreken voor Trossard, Aidoo en Malinovskyi. Een groot deel daarvan investeerden ze in jonge, talentvolle spelers, die in principe later met een meerwaarde verkocht kunnen worden. Bongonda moet een smaakmaker worden, Nygren en Hagi hebben enorm potentieel, met Onuachu haalden ze een spits waarmee ze ook power play kunnen spelen en met Hrosovsky werd de nodige ervaring binnengehaald.

Kaderleden gehouden

De strafste verwezenlijking is echter dat ze Sander Berge en Ally Samatta hebben kunnen houden. Met het oog op de Champions League kunnen zij cruciaal worden om een goed figuur te slaan. Indien Berge straks ook indruk maakt op het Europese toneel kan zijn marktwaarde zelfs nog met een paar miljoen stijgen. 

Ontwikkeling Heynen

Het enige wat zorgen baart, is dat de jonge spelers nog tijd nodig zullen hebben om een stempel te drukken op het elftal. Mazzu zal de puzzelstukjes in elkaar moeten doen vallen. Momenteel spelen ze nog niet het voetbal van vorig seizoen, wat ook normaal is na het vertrek van Malinovskyi en Trossard. Die twee zorgden voor een groot deel van de doelpuntenproductie. Dat Bryan Heynen zijn evolutie doorzet, is alleen maar toe te juichen. De middenvelder wordt steeds belangrijker. Genk is gewapend voor play-off 1. 

IN: Felice Mazzu (T1, Sporting Charleroi), Theo Bongonda (SV Zulte Waregem), Benjamin Nygren (IFK Göteborg), Stephen Odey (Zürich), Carlos Cuesta (Atletico National), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Ianis Hagi (Viitorul), Paul Onuachu (FC Midtjylland)

OUT: Philippe Clement (T1, Club Brugge), Marcus Ingvartson (Union Berlin), Ibrahima Seck (SV Zulte-Waregem), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion FC), Robin Seigers (Beerschot - huur), Nikolaos Karelis (einde contract), Joseph Aidoo (Celta de Vigo), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Ivan Fiolic (Larnaca - verhuur), Bojan Nastic (contract ontbonden), Nordin Jackers (Waasland-Beveren - verhuur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties