De transferrapporten van de 'kleinere clubs': KV Kortrijk en STVV - rustige zomer vs nobele onbekenden
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

De transferrapporten van de 'kleinere clubs': KV Kortrijk en STVV

De transferrapporten van de 'kleinere clubs': KV Kortrijk en STVV - rustige zomer vs nobele onbekenden

De transferzomer zit erop. Alle Belgische topclubs deden stuk voor stuk enkele interessante transfers, zowel inkomend als uitgaand. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op van Sint-Truiden en KV Kortrijk.

KV Kortrijk - terugkerende huurlingen en extra offensieve weelde

Yves Vanderhaeghe zag twee basispionnen vertrekken: Felipe Avenatti en Teddy Chevalier. Dat betekent dat er belangrijke schakels in de doelpuntenproductie vervangen moesten worden. Ocansey werd ingelijfd en bovendien zagen de Kerels Mboyo, Kagé en Ajagun terugkeren van hun uitleenbeurt.

Voorts kreeg doelman Bruzzese er een concurrent bij en moet Faïz Selemani, vorig seizoen een van de revelaties van 1B en play-off 2, voor creativiteit zorgen in het team. Voor doelpunten wordt er gerekend op Fraser Hornby, een huurling van Everton.

De weinige echte nieuwkomers die er zijn zouden in principe een meerwaarde moeten betekenen voor de Kerels. Daarnaast kon Vanderhaeghe tijdens de voorbereiding voortbouwen op zijn kern van vorig jaar, des te meer omdat er weinig vertrekkers waren. Kortrijk gaat weer een stabiel seizoen in de middenmoot tegemoet en wie weet zit er wel meer in...

STVV - veel kwaliteit vertrokken en nobele onbekenden

De namen die Marc Brys deze zomer zag vertrekken waren niet van de minsten: Tomiyasu, Kamada, De Sart en Ceballos. Tel daar nog eens Boli bij -onhoudbaar volgens Brys- en bijna heel je centrale as is vertrokken. Daar kwam nog eens bij dat het aantrekken van nieuwkomers langer op zich liet wachten dan aanvankelijk werd gedacht.

De Aziatan Suzuki en Cong Phuong speelden samen nog geen halfuur. Alleen doelman Schmidt bewees al dat hij iets kan toevoegen aan de ploeg. Voor het overige was er een stevige eindsprint van de Kanaries op de transfermarkt en hoeveel kwaliteit daartussen zit moet de toekomst nog uitwijzen.

Brys krijgt alleszins tijd om aan de automatismen te werken tijdens de zeer welgekomen interlandbreak. Met Steve De Ridder werd nog wel voor zekerheid gekozen. Gezien de slechte voorspellingen heeft STVV zijn competitiestart met 7 op 18 niet gemist. Als de nieuwkomers goed worden ingepast wordt het een rustig seizoen voor de Truienaars.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties