"Chadli deed denken aan Suarez"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Gert Verheyen zag een goeie Nacer Chadli in Charleroi

"Chadli deed denken aan Suarez"

De ervaren spelers moesten opstaan bij Anderlecht en Nacer Chadli gaf gehoor aan die oproep. De Rode Duivel nam paars-wit vrijdag in Charleroi bij de hand. Niet enkel met zijn beslissende acties, maar hij was ook de dragende speler in het spel.

Chadli stond na de rust immers ook mee op het middenveld. "Hij haalde altijd zijn niveau en zakte niet weg de jongste weken. Wel was Chadli de meest efficiënte bij een goed Anderlecht, dat in Charleroi meer tempo aan de bal en meer strijd vertoonde", analyseert Gert Verheyen in Het Nieuwsblad.

"En efficiëntie was tot nu toe wel het manco van dit Anderlecht. De meest polyvalente was hij ook. Chadli speelde op twee posities - linksbuiten en centraal in het middenveld - en was op beide plaatsen balvast. Hij kon op beide plaatsen ook gevaarlijk zijn. Met een voorzet en assist, of een doelkans die hij voor zichzelf creëerde."

Chadli heeft de klasse. "Het mooie aan zijn doelpunt was de georiënteerde controle waarmee hij zijn tegenstander uitschakelde. Dat deed denken aan hoe Luis Suarez vorige week de winnende goal voor Barcelona maakte tegen Inter. Hij had zelfs twee doelpunten moeten hebben, maar de VAR keurde een geldig doelpunt af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties