Lardot gaat in op betwiste fases in Club-Gent: "Ik achtte het niet nodig om geel te trekken"

Lardot gaat in op betwiste fases in Club-Gent: "Ik achtte het niet nodig om geel te trekken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De scheidsrechters kwamen niet ongeschonden uit speeldag 10. Er waren nogal wat fases die de wenkbrauwen deden fronsen. Vooral omdat de VAR niet tussenkwam of onterecht tussenkwam. In Club Brugge-Gent voelden vooral de bezoekers zich benadeeld.

Scheidsrechter Jonathan Lardot kwam achteraf uitleg geven over de niet-gefloten strafschop op Yaremchuk. "Ik oordeelde dat het contact onvoldoende was om een strafschop te rechtvaardigen, maar misschien stond ik wel niet ideaal opgesteld”, aldus de ref bij Het Nieuwsblad. "Of de VAR me in de steek liet? Daar kan ik niet op ingaan. Mocht het in die fase toch raadzaam geweest zijn om een strafschop toe te kennen, dan is dat heel jammer."

En dan was er nog de fase waarbij Yaremchuk weggestuurd werd, maar Mata hem foutief van de bal zette. Hij kreeg daarvoor geen tweede geel. "Mijn mening is duidelijk: Mata beging inderdaad een overtreding, maar Yaremchuk was niet op weg naar doel dus werd er geen beloftevolle aanval afgebroken. Daarom achtte ik het niet nodig om een tweede gele kaart toe te kennen. Niemand is erbij gebaat als ik in één match vijftien gele kaarten trek, toch?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties