Leo Van der Elst geeft AA Gent een pluim: "Buffalo's konden mij bekoren"
Nico Wieme
| 6 reacties

Leo Van der Elst zag een goed voetballend AA Gent op bezoek bij Club Brugge

Leo Van der Elst geeft AA Gent een pluim: "Buffalo's konden mij bekoren"
Foto: © photonews

AA Gent verloor zondag met 4-0 van een sterk Club Brugge. Geen schande, oordeelt Leo Van der Elst. "Dit Gent is een ploeg voor de top drie."

Leo Van der Elst vindt dat AA Gent zeker niet slecht gespeeld heeft op bezoek bij Club Brugge. “Ze hebben mij kunnen bekoren. Ze hebben 90 minuten lang geprobeerd om voetbal te spelen en snel in balbezit te komen. Ze hebben ook enkele goede kansen gecreëerd. De Buffalo’s hadden pech dat ze op een supergoed Club Brugge zijn gestuit.”

Jess Thorup had zijn systeem aangepast van een 4-3-3 naar een 3-5-2. Daaruit bleek het respect voor Club. Gent heeft geen schrik getoond, maar ze hebben er wel rekening mee gehouden dat het niet makkelijk zou worden op Club Brugge”, aldus de ex-Rode Duivel.

De voorbereiding van de Oost-Vlamingen op deze match was niet ideaal. Dat is ook Van der Elst niet ontgaan. “Twee dagen recuperatie na een zware verplaatsing naar Oekraïne is nog iets anders dan vier dagen na een match bij Real Madrid. In de eerste helft vond ik het fysieke verschil tussen beide teams niet groot. Na de 1-0 heeft Gent het proberen te forceren en dan gaat niet alleen het fysieke aspect doorwegen, maar ook het mentale.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties