Vanhaezebrouck vindt dat VAR juist handelde in Brugge: "Geen clear error"
Nico Wieme
| 6 reacties

Voor Vanhaezebrouck had de VAR AA Gent geen strafschop moeten geven

Vanhaezebrouck vindt dat VAR juist handelde in Brugge: "Geen clear error"
Foto: © photonews

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent was er heel wat te doen rond de strafschopfase tussen Brandon Mechele en Roman Yaremchuk. "Het was geen clear error, dus de VAR hoefde niet tussen te komen", aldus Hein Vanhaezebrouck.

Bij een 2-0-voorsprong had AA Gent een penalty kunnen krijgen na een discutabele tussenkomst van Brandon Mechele op Roman Yaremchuk. “Er zijn twee verschillende beelden. Als je de fase van de zijkant bekijkt, denk je dat het strafschop is, maar op de beelden van achter het doel is dat niet te zien”, vertelde Hein Vanhaezebrouck in Sports Late Night.

“Voor mij is dit een onduidelijke fase. Mechele raakt zijn tegenstander zeker niet met de voet, misschien met de knie. Ik denk dat de VAR ook is gaan twijfelen en daardoor geoordeeld heeft om de beslissing van de ref niet te corrigeren”, aldus de analist.

“De VAR kon moeilijk tussenkomen omdat het niet duidelijk genoeg was. Als de scheidsrechter penalty had gefloten, zou de VAR waarschijnlijk ook geen tussenkomst gedaan hebben”, vermoedde Vanhaezebrouck nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties