Toch een beetje lof voor Brys en STVV ondanks zware nederlaag
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Yves Vanderhaeghe weet de speelstijl van STVV wel te appreciëren

Toch een beetje lof voor Brys en STVV ondanks zware nederlaag
Foto: © photonews

KV Kortrijk won dan wel met 4-0 tegen Sint-Truiden, maar winnende trainer Yves Vanderhaeghe had wel lof voor het lef van de bezoekers en voor hun intenties om steeds de voetballende oplossingen te zoeken, al van bij de doelman.

Bij 1-0 wrong Yuma Suzuki een huizenhoge kans de nek om voor STVV. “Als die erin ging hadden we, gezien de situatie waarin we ons de laatste weken bevonden, een heel ander wedstrijdverloop kunnen krijgen”, verwees Yves Vanderhaeghe naar de magere 1 op 15 die Kortrijk gepresenteerd kreeg de voorbije maand.

Hoed af voor Brys omdat hij die goal op zijn conto neemt.

Twee minuten na Suzuki’s gemiste kans maakte Hornby er 2-0 van en was het over en uit voor de bezoekers. Toch kon Yves Vanderhaeghe de voetballende aanpak van STVV appreciëren. “Daar hadden we het in het begin zeer moeilijk mee. Hoed af ook omdat Brys die 1-0 op zijn conto nam”, verwees Vanderhaeghe naar het balverlies van De Bruyn tijdens het uitverdedigen.

De coach van KVK was op zijn hoede voor dat uitvoetballen en was ook onder de indruk van de matchen van STVV tegen Charleroi en Genk. “Tegen Genk deden ze het erg goed en kwamen ze zonder echt in de fout te gaan 0-3 achter. Tegen Charleroi zaten er wel enkele foutjes in en winnen ze 0-3. Dat is voetbal”, besloot de winnende trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties