Bestuurders van KV Mechelen die veroordeeld werden voor matchfixing willen hun naam zuiveren
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 303 reacties

Ex-KV Mechelen-bestuurders Timmermans, Vanroy en Somers willen hun naam zuiveren

Bestuurders van KV Mechelen die veroordeeld werden voor matchfixing willen hun naam zuiveren
Foto: © photonews

Johan Timmermans, Olivier Somers en Stefan Vanroy werden door het BAS schuldig bevonden aan matchfixing voor hun dubieuze rol in de wedstrijd KV Mechelen - Waasland-Beveren. Het drietal is echter steeds hun onschuld blijven uitroepen en wil nu dat hun naam gezuiverd wordt.

Daarvoor stappen ze wellicht naar de burgerlijke rechtbank, schrijft Het Laatste Nieuws. Die zou dan eventueel de uitspraak van het BAS kunnen laten schrappen, waardoor de namen van Timmermans, Vanroy en Somers gezuiverd worden.

De drie zijn niet meer actief in het voetbal, dat mag ook niet. Somers, die al zijn aandelen verkocht heeft, en Timmermans zijn voor tien jaar geschorst, Vanroy voor zeven jaar. Ze willen ook niet in het voetbal terugkeren, maar ze willen hun naam laten zuiveren omdat heel de affaire ook gevolgen had in de zakelijke en de persoonlijke sfeer.

De procedure bij de burgerlijke rechtbank zou minstens een jaar lopen en tegen dan zullen de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic wellicht toegankelijk zijn. Of dat in het voordeel of het nadeel van de ex-bestuurders speelt, dat zal de toekomst uitwijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties