Karl Dhont gaat de strijd aan tegen matchfixing: "Bedreigd door Albanese reuzen"
Nico Wieme
| 13 reacties

Matchfixingexpert ziet dat de strijd nog niet gestreden is

Karl Dhont gaat de strijd aan tegen matchfixing: "Bedreigd door Albanese reuzen"

De strijd rond matchfixing in het Belgische voetbal is volop aan de gang, maar het einde is nog lang niet in zicht. "We moeten stoppen met geloven dat sportfederaties zichzelf kunnen reguleren."

Exact een jaar geleden barstte de bom in het Belgische voetbal. Makelaars, managers, trainers en spelers werden opgepakt en ondervraagd i.v.m. zwartgeldcircuits en matchfixing. “We kennen allemaal de details over KV Mechelen-Waasland-Beveren, maar wat er in KV Kortrijk-Moeskroen is gebeurd, vind ik véle malen erger”, zegt Karl Dhont aan Het Nieuwsblad.

“Wat ik daar heb gezien, was het ergste sinds de zaak-Yé. Alleen is daaraan nooit een gevolg kunnen gegeven worden. Het is een sprookje dat sportfederaties zichzelf kunnen reguleren. De clubs denken alleen aan eigenbelang”, aldus de UEFA-matchfixingexpert.

Dat Dhont de strijd volop aangaat met de corrupte makelaars, bewijzen de reacties. “Tientallen bedreigingen heb ik al gekregen van Albanese reuzen die poseren met machetes. Waarom ik al zolang op die positie zit? Niemand anders wil het doen.”

Tot slot wil Dhont een pluim op de hoed van Peter Bossaert steken. “Peter is tien jaar te laat bij de voetbalbond gekomen. Hij heeft meteen ingezien dat de reglementen van de bond lek waren. Hij had dan ook nog de pech dat het voetbalschandaal meteen op zijn dak viel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties