Is mobiele applicatie oorzaak van moeilijke voortgang in Propere Handen? "Omdat het gratis is? Ik denk het niet"

Dante Bellon
| 5 reacties
Is mobiele applicatie oorzaak van moeilijke voortgang in Propere Handen? "Omdat het gratis is? Ik denk het niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is ondertussen iets meer dan een jaar geleden dat de Belgische voetbalwereld wakker werd met Operatie Propere Handen. Een wasem streek neer over het vaderlandse voetbal. In De Tribune op Radio 1 keken ze met één oog naar een verdachte smartphone-app.

10 oktober was het exact een jaar geleden dat de politie binnenviel bij verschillende voetbalclubs en -makelaars in ons land. Twee namen kwamen daarin naar voor: Dejan Veljkovic en Mogi Bayat. De eerste werd spijtoptant terwijl Bayat nog geen woord verroerde. "Veljkovic was meer de huis-, tuin-, en keukenklusser", was er te horen in De Tribune op Radio 1.

"Bayat is een heel intelligente man", zei voetbalcommentator Peter Vandenbempt. "De politie moest zelfs opslagcapaciteit bijkopen toen ze al zijn gegevens moesten overzetten naar de politieservers. Hij werkte trouwens ook enkel met telefoons."

WhatsApp

"Bayat gebruikte ook steeds WhatsApp om te bellen", vertelde Bart Lagae van Het Nieuwsblad. "Zo konden de boodschappen niet afgeluisterd worden, wat politiewerk enorm moeilijk maakte. Veljkovic was daarin meer de huis-, tuin-, en keukenklusser. Misschien is het daardoor dat ze bij Moeskroen nooit iets gevonden hebben. Al insinueer ik voor alle duidelijkheid zeker niets."

Vandenbempt vindt het opvallend hoeveel er in de voetbalwereld nu via de mobiele applictaie verloopt. "Ook mensen die me bellen voor onschuldige dingen gebruiken het. Omdat het gratis is? Mogelijks, maar ik denk het niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties