Oordeel licentiecommissie als serieuze verwittiging: "Bij komende licentieseizoen moet alles in orde zijn of..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 25 reacties

De licentiecommissie wil geen geval zoals Kompany nog tegenkomen

Oordeel licentiecommissie als serieuze verwittiging: "Bij komende licentieseizoen moet alles in orde zijn of..."
Foto: © photonews

De licentiecommissie heeft dus weinig geloof gehecht aan de uitleg van Anderlecht dat Vincent Kompany geen hoofdtrainer was van de club. Daarvoor hadden ze genoeg bewijs, ook van de eigen sociale media van paars-wit. En dus zendden ze een waarschuwing.

Er waren te veel bewijzen dat Kompany wel degelijk coachte. In het perscommuniqué stond trouwens ook één opvallende paragraaf, tussen haakjes: dat het contract van Simon Davies als hoofdtrainer zelfs niet ondertekend is. 

“Onvoldoende respect voor de naleving van het reglement, dat nochtans geldt in het belang van het geheel van de voetbalsport”, schrijft de licentiecommissie. “Anderlecht trad de verplichting (om een gediplomeerd hoofdtrainer te hebben) langdurig met de voeten, en deinsde er niet voor terug publiekelijk uit te pakken met een niet UEFA-PRO gediplomeerde hoofdtrainer."

De licentiecommissie gaf de maximumboete van 5.000 euro, maar zond ook nog een serieuze waarschuwing mee. “Indien de club bij het komende licentieseizoen 2020-2021 niet voldoet (...), moet de toekenning van de licentie aan de club geweigerd worden.” Al werd dat opgelost met de komst van Frank Vercauteren. De licentiecommissie voegde er ook aan toe dat het voor Kompany geen probleem moet zijn om zijn diploma te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties