Het succes van trainerscontinuïteit: Dury nu al 8.689 dagen aan de slag bij dezelfde club

Het succes van trainerscontinuïteit: Dury nu al 8.689 dagen aan de slag bij dezelfde club

De herfst is gekomen en de trainers vallen als vliegen. Elke ploeg die de komende weken niet de gewenste resultaten haalt, zal zijn trainer wel eens in vraag stellen. Behalve bij één club: Francky Dury overleeft immers alles bij Zulte Waregem.

Om het maar eens te benadrukken: zo kan het ook. Het bestuur van Essevee zorgt voor continuïteit. Vorig seizoen zou bij elke andere club de trainer waarschijnlijk aan de deur gezet zijn. Toen het bestuur zijn vertrouwen uitsprak in Dury in die moeilijke tijden dachten velen dat - gezien de cultuur in het voetbalwereldje (cfr. Vreven) - het einde nabij was.

Maar bij Zulte Waregem menen ze zulke zaken zowaar... In een competitie waarin een trainer het gemiddeld 10,7 maanden uitzingt bij een club staat Dury nu al bijna 95(!) maanden aan het hoofd van de West-Vlamingen. Kwestie van het gemiddelde wat op te trekken. Met een beperkt budget laat hij dit seizoen zijn ploeg weer mooi voetbal spelen. Eens door de zure appel bijten, is soms dus zo slecht nog niet... 

Als we zijn intermezzo bij Gent - een Dury verplant je blijkbaar niet - niet meerekenen, is hij vandaag 15 oktober 2019 al 8.689 dagen aan de slag bij Zulte, nog voor de fusie dus. 289 maanden oftewel iets meer dan 24 jaar. Om even te vergelijken: Waasland-Beveren heeft er de afgelopen 9 jaar 14 gehad! En 't is niet dat het daar zo vlotjes draait. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties