Kapitein Belgische beloften vanavond op zoek naar vertrouwen en efficiëntie: "Nee, deze generatie is niet blijven stilstaan"

Kapitein Belgische beloften vanavond op zoek naar vertrouwen en efficiëntie: "Nee, deze generatie is niet blijven stilstaan"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Tegen Moldavië vanavond moeten de jonge Rode Duivels vertrouwen tanken. 't Is trouwens nodig, want met een 1 op 6 uit de eerste twee matchen staat de EK-kwalificatie nu al serieus op de helling. "We kunnen beter, we moeten beter", knikt kapitein Wout Faes.

Na het afzwaaien van Siebe Schrijvers werd Wout Faes gebombardeerd tot kapitein. De verdediger van Oostende hoeft daarvoor geen grote aanpassingen te doen. "Ik ben dat in de jeugdreeksen bij Anderlecht ook altijd geweest hé. Dat werkt goed. Ik denk ook niet dat die rol geforceerd overkomt bij mij."

Feit, maar nu moet hij zijn troepen ook eens kunnen meesleuren naar een topprestatie. Op papier zijn het allemaal mooie namen, die al veel speelden bij hun clubs. Maar het komt er gewoon niet makkelijk uit. "Klopt, we mogen geen misstap meer maken. Tegen Bosnië hadden we de kansen om te winnen. Nu moeten we ver het maximum gaan pakken. En met zoveel mogelijk goals verschil winnen tegen Moldavië", weet Faes.

Met de stelling dat deze generatie is blijven stilstaan is hij het niet eens. "Het is jammer dat we op dat EK geen punten gepakt hebben, maar dat was zeker mogelijk. Het is een goeie ervaring geweest. Maar stilstaan? Nee, dat denk ik niet. Kijk naar de transfers die veel van die jongens gemaakt hebben. En ze spelen ook. Weet je, het grote probleem is dat we efficiënter moeten worden. Want de kansen, die hebben we altijd gekregen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties