KV Oostende blijft met 0 op 12 achter na nederlaag tegen tien man van Charleroi
Nils Wens vanuit Oostende
| 1 reacties

KV Oostende heeft met 0-1 verloren van Charleroi

KV Oostende heeft vanavond niet kunnen winnen van Charleroi. Het werd 0-1 voor de bezoekers na een doelpunt van Rezaei. Chareroi speelde bijna een uur met tien man na een rode kaart voor Diagne.

KV Oostende kon in haar laatste drie wedstrijden geen punten meer pakken en ook vandaag begonnen ze slecht aan de wedstrijd. Ze wonnen weinig duels en ze gaven de bal aan Charleroi.

Na een kwartier zorgde het voor de eerste kansen voor de bezoekers. Bruno kreeg een enorme kans na een geniale bal van Morioka, maar hij trapte de bal over het doel van Dutoit.

Nog geen minuut later kreeg Morioka een uitstekende kans. Hij kwam goed ingegleden, maar Dutoit had het gezien en kon nog net zijn been uitsteken. Een goede redding van de doelman.

Tien minuten voor de rust was er ineens opschudding, want bij een vrije trap ging de scheidsrechter toch even naar de videobeelden kijken. De VAR had dus iets gezien en na deze tussenkomst kreeg Diagne zelfs rood.

KV Oostende kreeg daardoor vertrouwen en nog geen minuut na de rode kaart kreeg Guri een uitstekende kopkans. Doelman Penneteau had echter een geweldige redding in huis. Ook Bataille en Milovic kwamen er nog dichtbij, maar we gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

KV Oostende begon de tweede helft met twee nieuwe namen. Bataille en Boonen gingen eruit voor Vargas en Canesin. De twee creatieve middenvelders probeerden spel meteen naar zich toe te trekken zorgden ervoor dat de thuisploeg enkele kansen kon creëren.

Toch was de grootste kans na een uur voor Charleroi. Rezaei en Gholizadeh raakten makkelijk door de verdediging via een één-tweetje, maar de laatstgenoemde liet de enorme kans liggen.

Daarna was het al KVO wat de klok sloeg, want Charleroi raakte er niet meer uit. Toch kwamen er niet veel kansen uit. Skulason en Vargas kregen de beste kansen, maar Penneteau bracht altijd goed redding.

Tien minuten voor tijd kon Charleroi er toch nog eens uitkomen en het was ook meteen prijs. Rezaei kwam oog in oog met Dutoit en de hij liet de keeper kansloos achter. Charleroi dus op 0-1 en het was ook meteen de eindstand.

Door deze nederlaag pakt KV Oostende nu 0 op 12 en moeten ze toch naar achter beginnen kijken in het klassement. Charleroi boekt 9 op 9 en doet volop mee voor play-off 1.