Rode Duivels dollen met Rusland en pakken groepswinst
Simon Wauters
| 111 reacties

België won met 1-4 van Rusland

Een grote test. Een finale. Roberto Martinez schatte Rusland hoog in, maar de Rode Duivels hebben eenvoudig gewonnen in Sint-Petersburg. Het werd 1-4.

Roberto Martinez zette Thomas Vermaelen aan de aftrap en gaf Dries Mertens de voorkeur op Youri Tielemans. Verder stonden de verwachte namen in de basis.

Rusland begon niet eens slecht aan de wedstrijd, maar kon Thibaut Courtois amper bedreigen. Na twintig minuten brak Thorgan Hazard de ban. Hij dribbelde voorbij een paar Russen en trapte de bal heerlijk tegen de touwen. 0-1.

Tien minuten later verdubbelde Eden Hazard de score. Romelu Lukaku kopte prima terug, Eden haalde de trekker over. 0-2 en België eigenlijk dan al zeker van groepswinst.

Vijf minuten later maakten de Belgen het echt pijnlijk voor de thuisploeg. Mertens verstuurde een heerlijke pass richting De Bruyne, die legde onbaatzuchtig opzij voor Eden, die maar had binnen te tikken. 0-3 aan de rust.

De Russen probeerden de bakens wel te verzetten in de tweede helft, maar waren gewoon niet sterk genoeg. Mertens was dicht bij de 0-4, maar blesseerde zich in die fase aan de bil. Tielemans kwam hem aflossen.

Die 0-4 viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. Lukaku haalde verschroeiend uit van buiten de zestien. De ‘grote test’ werd stilaan een oefenwedstrijd.

De 1-4 van Georgi Dzhikiya tien minuten voor tijd was niet meer dan een voetnoot. België heeft nu 27 op 27 en is zeker van Groepswinst. Dinsdag speelt het tegen Cyprus voor het perfecte rapport.