CD&V wil niet-EU-spelers veel duurder maken voor Belgische clubs: "Om eigen jeugd te beschermen"

CD&V wil niet-EU-spelers veel duurder maken voor Belgische clubs: "Om eigen jeugd te beschermen"

Een profvoetballer van buiten de EU moet op dit moment een minimumloon van 80.000 euro krijgen. De meesten zitten daar wel boven, maar er is een wetsvoorstel van CD&V om dat gevoelig op te trekken. Maal vijf maar liefst...

Het is duidelijk dat de politiek zich serieus begint te moeien met de voetbalwereld. CD&V vindt dat een niet-EU-speler een minimumloon van 400.000 euro moet gegarandeerd krijgen. In België komen zowat 30 procent van alle kernspelers van buiten de EU.

"We hebben de vergelijking gemaakt met onze buurlanden en daarbij viel op dat het minimumloon in België ontzettend laag ligt”, legt CD&V-parlementslid Leen Dierick uit in Het Nieuwsblad.

“Daarom zijn wij tot dit voorstel gekomen. Wij merken dat de Belgische clubs nogal eens gezien worden als een doorgeefluik, waarbij de meerwaarde naar de clubs gaat. Wij willen de talenten van eigen bodem wat meer beschermen, zodat zij ook kansen zullen krijgen. De Belgische voetbalclubs bengelen wat betreft het aantal speel­minuten voor zelf opgeleide spelers helemaal onderaan. Dat moet beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties