KV Kortrijk naar halve finale na zeer aangename wedstrijd tegen Union
Nils Wens
| 6 reacties

KV Kortrijk heeft deze avond met 0-1 gewonnen op het veld van Union

KV Kortrijk heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de Beker van België. Kagelmacher maakte in het slot het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Union is het bekeravontuur afgelopen.

Union begon het best aan de wedstrijd. Nielsen, één van de sterkhouders dit seizoen, had een goede voorzet in huis, maar de bal kwam niet tot bij een ploegmaat. Even later was er Tabekou, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Kristiansen in doel.

Na een kwartier kwamen de bezoekers meer in de match en ze kregen ook enkele kansen. Mboyo en Van der Bruggen kwamen er dichtbij, maar Kristiansen had enkele mooie parades in huis.

Toch was de beste kans in de eerste helft voor Union. Tabekou had een mooie actie in huis op de flank en hij gaf de bal ook perfect voor tot bij Fixelles, maar knikte de bal tegen de paal. Hier kwam KV Kortrijk goed weg.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het al KV Kortrijk wat de klok sloeg, maar Kristiansen was niet te kloppen. We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft kregen we de nodige kansen langs beide kanten, maar de bal leek er niet in te willen. Tabekou kwam er twee keer dicht bij, maar de bal ging over. Aan de overkant probeerde Ocansey het met een hakje, maar zijn bal ging net naast.

In het slot begon Union door te duwen. Zowel Kis als Tabekou kregen nog enkele kansen, maar Jakubech wilde niet mee werken. Union kreeg een minuut daarna het deksel op de neus, want Kagelmacher kon er 0-1 van maken. Het was ook meteen de eindstand.

Voor KV Kortrijk is het een serieuze opsteker, want na enkele mindere resultaten in de competitie gaan ze nu naar de halve finale in de Beker van België. Voor Union is het bekeravontuur afgelopen.