Op deze manier wil de Pro League op termijn naar slechts 20 profclubs in België gaan

Clint Vens
| 31 reacties
Op deze manier wil de Pro League op termijn naar slechts 20 profclubs in België gaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het een bewogen Algemene Vergadering ging worden vrijdag stond in de sterren geschreven. In se verandert er niet heel veel aan het concept van het huidige competitieformat, al sleutelde de Pro League toch hier en daar op enkele kritieke puntjes bij.

Zo was er de voorbije weken heel veel te doen over de licenties van onze profploegen. De Licentiecommissie veroorzaakte een klein bloedblad, het BAS dweilde echter het meeste op, maar het maakte nog maar eens duidelijk dat sommige teams gewoonweg niet de economische basis hebben om op het hoogste niveau van het profvoetbal uit te komen. 

De Pro League gebruikte de Algemene Vergadering om ook verder in de profclubs te snoeien. Zo zal de ploeg die moet degraderen uit 1A of 1B voortaan niet meer gered worden doordat een reeksgenoot naast een proflicentie grijpt. 

Op naar 20 profclubs

Op die manier hopen ze bij de Pro League op termijn 1A te reduceren naar minimum veertien teams. In 1B wordt er gemikt op een minimum van zes clubs, waardoor er op termijn slechts plaats zou zijn voor 20 profclubs in België. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties