Ongeloof in Lommel en Oostende dat voor Moeskroen 'boterbriefje' volstond om licentie te halen

Ongeloof in Lommel en Oostende dat voor Moeskroen 'boterbriefje' volstond om licentie te halen

In Oostende en Lommel verslikten ze zich bijna in hun ochtendkoffie toen ze de krant deze morgen lazen. Hoe Moeskroen zijn licentie heeft gekregen van het BAS roept steeds meer vragen op.

Op vraag van Moeskroen werd de motivering van het BAS niet openbaar op de site van de KBVB gezet. Dat alleen al was opmerkelijk. Maar naarmate ze het stuk in Het Nieuwsblad steeds verder lazen, ging het van verbazing naar frustratie en oprechte verontwaardiging. 

Vooral het stuk waarin staat dat het voor het BAS volstond dat een schriftelijke verklaring van de eigenaar - Bogo Ltd - een lening van 3,2 miljoen euro zal verstrekken om de financiële problemen op te lossen, werd afgegeven, zorgde voor ongeloof.

Zowel Oostende als Lommel hebben immers hemel en aarde moeten bewegen om het geld van de investeerders tijdig op hun rekening te krijgen. Notariskosten, statuutwijzigingen, banken overhalen... In een recordtijd moesten ze werk doen dat normaal gezien weken in beslag neemt.

Standard, Lommel en Oostende kregen geen respijt, terwijl bij Moeskroen blijkbaar een boterbriefje volstond met de belofte dat het zou gebeuren. In het geval van KVO stond het geld zelfs al op een geblokkeerde rekening om een week later te kunnen versturen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties