Het zit er (weer) bovenarms op in de Pro League: CEO Pierre François gaat boekje te buiten op BMA-zitting

Het zit er (weer) bovenarms op in de Pro League: CEO Pierre François gaat boekje te buiten op BMA-zitting
Foto: © photonews

Het gaat stormen op de Algemene Vergadering van de Pro League op 2 juli. Verschillende clubvoorzitters zijn razend na de zitting van de Belgische Mededingingsautoriteit. Daarin gingen zowel CEO Pierre François als voorzitter Peter Croonen volgens hen hun boekje te buiten.

De messen worden geslepen. Pierre François kwam tijdens de zitting tussen om het spelen van de 30ste speeldag te verdedigen. Enige probleem: hij had daar geen mandaat voor gekregen van de Pro League. Verschillende voorzitters vielen van hun stoel toen ze hoorden dat François op eigen initiatief die 30ste speeldag verdedigde.

Veel clubs willen niet meer voetballen en willen zich vooral voorbereiden op volgend seizoen. Ook de leden van de Raad van Bestuur voelen zich koud gepakt. Een meerderheid om de 30ste speeldag nog af te werken, lijkt er zelfs in geen velden of wegen te vinden. 

Voorzitter Peter Croonen krijgt ook zijn deel van de boze blikken, want hij was blijkbaar wel op de hoogte van de démarche die François tijdens de zitting deed. Zoals al voorspeld werd: het competitieformat voor volgend seizoen ligt nog lang niet vast. De kans dat de Algemene Vergadering van 15 mei en de beslissingen daaraan verbonden, wordt nietig verklaard, stijgt met de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties