Weeral grote onvrede binnen Pro League: audit van Deloitte werd op Algemene Vergadering onder de mat geveegd

Weeral grote onvrede binnen Pro League: audit van Deloitte werd op Algemene Vergadering onder de mat geveegd
Foto: © photonews

Dan leek het eens een rustige Algemene Vergadering van de Pro League geweest te zijn... Een dag later ziet de wereld er al helemaal anders uit. Een groot deel van de clubs zijn in hun gat gebeten omdat er blijkbaar resultaten waren van de audit, maar die niet meegedeeld werden.

De Raad van Bestuur kwam gisteren eerst samen en die kreeg de resultaten van de audit van Deloitte, die de werking van de Pro League onder de loep namen. HLN kwam te weten wat daarin stond en veel bestuurders deden deze morgen dan ook met verbazing hun krant open. Op de Algemene Vergadering werd er wel gezegd dat er een audit gebeurd was, maar er werd met geen woord over de resultaten gerept.

Dus lazen ze vanochtend dat het management volgens Deloitte wel goed werkt, maar dat de Raad van Bestuur zich te veel mengt. Dat het beslissingsproces daardoor vertraagd wordt en dat er te veel aan politiek gedaan wordt. Ook dat er onafhankelijke leden in de RvB zouden moeten zitten, terwijl die nu gedomineerd wordt door de G7.

Veel clubs vroegen uitleg aan voorzitter Peter Croonen, want dat belangrijke nieuws hadden ze zelf wel eens willen bespreken op de Algemene Vergadering. Dat het gelekt werd door iemand van de Raad van Bestuur steekt daarbij ook. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties