BREAKING: 'Thorup verlaat Racing Genk en trekt naar Kopenhagen'
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 148 reacties

'Jess Thorup trekt opnieuw naar Denemarken en wordt coach van Kopenhagen'

BREAKING: 'Thorup verlaat Racing Genk en trekt naar Kopenhagen'

Na een 9/9 leek Jess Thorup Racing Genk opnieuw op de rails te brengen, maar de Deense coach zou na amper een maand alweer opstappen bij de Limburgers en opnieuw naar zijn thuisland trekken.

Want Deense media melden dat Thorup naar FC Kopenhagen gaat, een absolute topclub in Denemarken. Maandag zou de club persconferentie geven om Thorup aan te kondigen als nieuwe trainer. De Deense club zou hem wegkopen bij Racing Genk. 

FC Kopenhagen zat al sinds 10 oktober zonder nieuwe hoofdcoach na het ontslag van Stale Solbakken. De U19-coach Hjalte Bo Norgaard nam de functie over ad interim.  FC Kopenhagen is een club met een rijke geschiedenis in Denemarken maar dit seizoen gaat het niet goed bij de club uit de Deense hoofdstad. Na 6 speeldagen staat Kopenhagen momenteel op een 10e plaats van 12 ploegen met 7 punten. 

Van Denemarken naar België en omgekeerd

Voor Thorup wordt het al de derde club dit seizoen. De Deense coach werd na twee speeldagen ontslagen bij AA Gent en een maand later aangenomen bij Racing Genk. Daar leek hij de ploeg terug op de rails te krijgen met een 9 op 9 tegen Charleroi, Gent en Eupen.

Voor Thorup naar België trok, was hij in zijn thuisland actief bij FC Midtjylland. Daarmee veroverde hij in 2018 de Deense landstitel om dan het seizoen nadien bij Gent aan de slag te gaan. Nu trekt hij dus terug, maar bij die andere Deense topploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties