"Bijna 30 miljoen euro": G5-club pakt uit met fenomenaal winstcijfer

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 178 reacties
"Bijna 30 miljoen euro": G5-club pakt uit met fenomenaal winstcijfer
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het boekjaar van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020 zit er al even op en dus komen de financiële resultaten van de Belgische clubs een voor een binnen. Ondanks de coronacrisis is er bij Racing Genk sprake van een uitzonderlijk hoge winst.

De club maakte op haar website bekend dat het boekjaar werd afgesloten met een winst van 29,1 miljoen euro. Racing Genk heeft geen schulden en behaalde de winst door een samenloop van enkele gunstige, zelf afgedwongen, omstandigheden.

De cijfers kregen een korte toelichting op de webstek:

"De inkomsten bedroegen 127 miljoen euro, een stijging van ruim 71 miljoen ten opzichte van het voorgaande seizoen. Het verschil is voornamelijk toe te schrijven aan de campagne in de Champions League (18), meer uitgaande transfers (54) en meer tijdelijke transfers (2). De vroegtijdige beëindiging van de competitie heeft wel voor een minderopbrengst (3) gezorgd. 

Door het spelen van Europees voetbal, uitgaande transfers en in functie van de verdere uitbouw van de ploeg, zijn er uitzonderlijk wel meer salarissen en premies uitgekeerd (+7). Belangrijke inkomende transfers hebben ook de afschrijvingen doen stijgen (+5,6)."

20M euro opzij gezet

De club zet ook een spaarpot van 20M euro opzij voor de gevolgen van het coronavirus. En er zijn nog plannen. "De beschikbare middelen zullen gereserveerd worden voor de verdere sportieve uitbouw van de club en aangewend worden in de investering van een gloednieuw trainingscomplex", luidde het op de website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties