Bolat legt uit waarom hij toch in België bleef én voor Buffalo's koos: "Het moest bij één van de beste ploegen van het land zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Bolat legt uit waarom hij toch in België bleef én voor Buffalo's koos: "Het moest bij één van de beste ploegen van het land zijn"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Sinan Bolat verliet in het tussenseizoen Antwerp FC. De Turkse doelman bleef verrassend genoeg in de Jupiler Pro League en koos uiteindelijk voor KAA Gent. Hij legt zijn drijfveer achter zijn keuze uit.

Sinan Bolat koos ervoor om Antwerp FC te verlaten. De doelman had aanbiedingen van onder meer Galatasaray SK en Besiktas op zak, maar koos uiteindelijk voor een rechtstreekse concurrent van de Great Old

“Het klopt dat ik enkele aanbiedingen heb gekregen uit Turkije”, aldus Bolat in Het Laatste Nieuws. “Maar ik heb bewust voor KAA Gent gekozen. Ik vond de Buffalo’s altijd al een warme en mooie topclub.”

De Turkse international verrast door te stellen dat hij graag in België wou blijven. “Maar het moest wel bij één van de beste ploegen van het land zijn. Ik probeer zelf ook elk jaar te tonen dat ik tot de beste doelmannen van België behoor.”

Ik wou graag in België blijven, maar het moest wel bij één van de beste ploegen van het land zijn

Sinan Bolat

Nochtans blijft Bolat gelinkt aan een grillig parcours. Geslaagd bij KRC Genk, Standard en Antwerp FC, maar ook afgezien bij onder meer FC Porto, Club Brugge en Galatasaray. “Als keeper ben ik er volwassen door geworden. Ook bij Gent ging het aanvankelijk minder goed, maar nu weet ik hoe ik moet reageren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties