Steven Defour legt vinger op de wonde: "Mijn lichaam kan dat niet meer aan"

Seppe Frans
| 7 reacties
Steven Defour legt vinger op de wonde: "Mijn lichaam kan dat niet meer aan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen trekt na het bekerduel van donderdag opnieuw naar het Kiel voor een belangrijke confrontatie tegen Beerschot. Bij een overwinning mag het nog steeds dromen van het laatste ticket voor play-off 1. Tijd om te rekenen op het leiderschap van Steven Defour?

Het verschil met huidig nummer vier Anderlecht bedraagt nauwelijks vijf punten. Met een driepunter op het veld van rivaal Beerschot kan KVM druk blijven uitoefenen op de top vier. Het ideale moment om een ervaren leider als Steven Defour in het elftal te gooien, maar de middenvelder moet zich er voornamelijk tevredenstellen met een resem aan invalbeurten: “De ploeg doet het de laatste tijd zeer goed en ik moet realistisch blijven. Mijn lichaam kan zoveel wedstrijden achter elkaar niet meer aan. Maar ik kan mijn rol als leider ook naast het veld vervullen,” vertelde Defour in een interview aan De Zondag.

Ondanks een gebrek aan speelminuten denkt de 32-jarige middenvelder nog niet aan stoppen: "Ik ben daar nog niet mee bezig. Er is nog tijd genoeg. Ik heb nog altijd veel plezier en train nog even gretig."

De jongens van Wouter Vrancken hopen dus ook na dit weekend nog steeds aanspraak te blijven maken op de top vier. Het kreeg in aanloop naar de wedstrijd ook meteen goed nieuws te verwerken. Sandy Walsh, Sheldon Bateau en Yannick Toelen keren na blessureleed terug in de selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties