Makelaars komen met opvallend voorstel om wantoestanden tegen te gaan: "Schaf de transfersommen af"
Sam Milde
| 22 reacties

Na de nieuwe onthullingen in Football Leaks moet er iets veranderen

Makelaars komen met opvallend voorstel om wantoestanden tegen te gaan: "Schaf de transfersommen af"

Jesse De Preter, makelaar van Roberto Martinez en Jason Denayer, spreekt klare taal na de nieuwe onthullingen in Football Leaks. Hij wil de hoge transfercommissies aanpakken door de hoge transferprijzen af te schaffen.

“Wat eigenlijk illegaal is aan een transfer, zijn de transferbedragen", klinkt het bij Jesse De Preter in Het Nieuwsblad.  “In andere sectoren kunnen werknemers mits het betalen van een opzegvergoeding van werkgever veranderen. In het voetbal is dat niet zo. Dat komt door een politiek akkoord dat tot stand is gekomen na het arrest-Bosman. Clubs vreesden al hun spelers voor peanuts te verliezen en sloten een akkoord met de Europese Unie. Maar eigenlijk is dat tegen het arbeidsrecht”, vertelt de makelaar van onder andere bondscoach Roberto Martinez

Hij wordt daarin bijgestaan door Stijn Francis, makelaar van Dries Mertens en Toby Alderweireld. Die ook de oplossing ziet in het afschaffen van de transfermarkt: “Tenminste in theorie. Want in de praktijk zullen de clubs dit nooit toelaten. Zeker in België hangen clubs voor hun voortbestaan af van de transferbedragen", zegt Francis in Het Nieuwsblad. 

Transparantie

Volgens hen is transparantie de sleutel om zulke wantoestanden te voorkomen. Iedereen moet op de hoogte zijn van de betalingen en pas dan wordt het duidelijk voor de spelers welke makelaar aan welk tarief werkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties