Elk nadeel heeft zijn voordeel: Financiële problemen bij Standard biedt kansen voor de jeugd
Sam Milde
| 3 reacties

Vanwege financiële problemen doen de Rouches nu vaker beroep op de jeugd

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Financiële problemen bij Standard biedt kansen voor de jeugd
Foto: © photonews

Standard zit in financieel slechte papieren en moet daarom inzetten op de jeugd aangezien hun loonlasten vaak lager liggen dan die van de ervaren rotten. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen aangezien jonge spelers zich zo beter kunnen ontwikkelen.

Standard heeft al betere seizoenen gekend. De Rouches staan pas op een twaalfde plek in de Jupiler Pro League en staan op drie punten van een Play-off 2-plek. Het zal dus nog nagelbijten worden op Sclessin tijdens de laatste speeldagen van de reguliere competitie. 

Jeugd

Opvallend is dat Standard dit seizoen vaak jonge spelers speelkansen geeft. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de financiële problemen waar de club mee kampt. 

Hugo Siquet, Michel-Ange Balikwisha, Abdoul Tapsoba, Nicolas Raskin en Jackson Muleka zijn allemaal youngsters die dit seizoen al regelmatig hun kans kregen bij het eerste elftal. Sommigen van hen ontpopten zich zelfs al tot basisspelers. 

Positief

Ondanks dat de resultaten uitblijven bij Standard zijn er toch ook positieve dingen uit te halen met het oog op de toekomst aangezien het vooral de ervaren spelers zijn die ondermaats presteren.

Afgelopen weekend tegen Moeskroen speelden Muleka en de ingevallen William Balikwisha ondanks het  teleurstellende resultaat bijvoorbeeld geen slechte partij. Broer Miguel-Ange Balikwisha was bijvoorbeeld dit seizoen ook al goed voor 6 doelpunten en 4 assists in 28 wedstrijden wat geen slechte statistieken zijn voor een 19-jarige en Nicolas Raskin stond deze week nog op de 18e plek op de lijst van "Meest beloftevolle spelers" van het geboortejaar 2001 opgesteld door het onderzoeksbureau CIES.

In de afgelopen weken gaven de Rouches ook nog drie jeugdspelers een profcontract. Zowel Lucas Kalala als Ismaël El Abassi en Noah Dodeigne zullen volgend seizoen nog actief zijn op Sclessin. 

Toekomst

Dit seizoen zal Standard dus nog tot op de laatste speeldag moeten strijden voor een plekje in Play-off 2 maar de korste weg naar Europa lijkt voor de Rouches de Croky Cup te zijn. Zaterdagavond nemen ze het in de halve finales van de beker op tegen Eupen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties