Voer voor discussie: keurde VAR openingsdoelpunt Standard terecht goed?

Dennis Rosiers vanuit Luminus Arena
| 59 reacties

De eerste helft was van een matig niveau, maar na de pauze trakteerden KRC Genk en Standard de kijkers op heel wat spektakel. En zoals het tegenwoordig lijkt te horen, deed ook de VAR een duit in het zakje.

In minuut 53 belandde een hoge voorzet van Gavory bij Joao Klauss. De Braziliaanse spits van Standard, die tot Man van de Match verkozen werd, controleerde prima en werkte koelbloedig af. Het feestje leek niet door te gaan, want de assistent vlagde voor buitenspel.

Op aangeven van VAR Wim Smet werd het doelpunt alsnog toegekend. Een correcte beslissing? Heel moeilijk te zeggen. Al was de official offside line wel op een heel vreemde manier getekend.

De wedstrijd in de Luminus Arena zou uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel eindigen. Ito bracht Genk op en over Standard, maar de ingevallen Muleka zorgde uiteindelijk voor een billijke puntendeling.

Op social media ontketende deze fase weer heel wat discussie, al kon er door sommigen ook om gelachen worden.