Onderzoek naar club uit 1B over mogelijke fraude met coronatests

Onderzoek naar club uit 1B over mogelijke fraude met coronatests
Foto: © photonews

De Belgische voetbalbond heeft een onderzoek opgestart naar mogelijke fraude van Seraing in 1B. Er zou mogelijk gesjoemeld zijn met coronatests voor het duel van 24 januari tegen Westerlo.

Seraing zat op dat moment met de nodige coronagevallen binnen de club. Met een fel uitgedunde kern moet er op Westerlo gespeeld worden. Seraing verliest met 4-3.

Achteraf is uitgelekt dat Seraing mogelijk gefraudeerd heeft met coronatests om een valabele ploeg op het veld te brengen. Westerlo meldde dat gerucht aan de voetbalbond. Zij startten een onderzoek op. Enkele spelers van Seraing zouden al verhoord zijn.

Volgens de geruchten zouden spelers van het beloftenelftal met valse identiteitsbewijzen coronatests afgelegd hebben in de plaats van spelers uit de A-kern. Daardoor konden die spelen, ook al waren ze niet getest en dus potentieel besmet met het coronavirus.

Welke sanctie hiervoor kan volgen is onduidelijk, maar het is wel frappant dat de club de gezondheid van zowel de eigen als andere spelers ondergeschikt zou gemaakt hebben aan het resultaat van een voetbalwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties