Datum: 19/05/2021 21:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5

Gent trakteert zichzelf op een finale om Europees voetbal tegen KV Mechelen na match met twee gezichten tegen Standard

Gent trakteert zichzelf op een finale om Europees voetbal tegen KV Mechelen na match met twee gezichten tegen Standard
Foto: © photonews

We krijgen een rechtstreekse finale Achter de Kazerne om een Europees ticket op zaterdagavond. Daar hebben de Buffalo's voor gezorgd na een avondje eenrichtingsvoetbal tegen een Standard dat al in eindeseizoensmodus leek.

Door het resultaat in KV Mechelen - KV Oostende wisten de Buffalo's dat een overwinning niet per se meer nodig was. Een driepunter of één puntje, het maakt geen verschil: er moet sowieso in Mechelen ook nog winnen om Europees te mogen spelen. 

Droomstart

Dat deden de Buffalo's met dezelfde elf namen als in Oostende. Malede kreeg voorin dus opnieuw de voorkeur op Tissoudali. Voor de Rouches is er niets meer om voor te spelen. Jean-François Gillet mocht in doel opdraven, Vanheusden kreeg zijn eerste basisplaats na zijn zware knieblessure en Lestienne kreeg zijn kans voorin.

Gent trok meteen ten strijde en kreeg daar ook snel een beloning voor: de eerste goede mogelijkheid werd op aangeven van Kums door Malede staalhard in het dak van het doel getrapt: 1-0 na een dikke vijf minuten spelen.

Het was toonaangevend, want de hele eerste helft was eenrichtingsverkeer. Standard kreeg met moeite een bal tussen de palen en moest het spel vooral ondergaan, het mocht de Buffalo's zelfs danken voor hun gebrek aan efficiëntie of de match was voor de koffie al gespeeld: 1-0 bij de rust, ondanks kansen voor Odjidja, Samoise en Malede onder meer.

Finale in Mechelen

Dan maar meer suspens in de tweede helft? Dat viel aanvankelijk toch opnieuw tegen, al waren de Rouches wel wat feller uit de kleedkamers gekomen. Het leed wat minder balverlies en ging ook wat steviger de duels in.

Het leverde druk voor de kooi van Sinan Bolat op, maar veel uitgespeelde kansen zagen we wel niet. Balikwisha trapte de eerste grote tegen een Gents been aan, waardoor de Buffalo's ook meteen wakker werden geschud.

Halfweg de tweede helft tikte Klauss - op een prima voorzet van Siquet - de tweede grote kans net naast. Gent speelde zo toch wel enigszins met vuur, maar de bezoekers vergaten hun kansjes dus ook af te maken. De Buffalo's hielden vol, Yaremchuk kon in de slotfase op een omschakeling zelfs nog de 2-0 maken.  En zo krijgen de Gentenaars na een lastig seizoen een finale in Mechelen om Europees voetbal als toemaatje - winst is wel nog steeds een must.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
1 Bolat Sinan 90' -
5 Ngadeu Michael   90' -
7 Yaremchuk Roman 90' -
8 Odjidja Vadis 72' -
9 Bezus Roman 90' -
14 Castro-Montes Alessio   72' -
19 Samoise Matisse 90' -
21 Hanche-Olsen Andreas 90' -
23 Malede Yonas 80' -
24 Kums Sven A 90' -
31 Godeau Bruno 90' -
  Bank G Beoordeel
12 De Bruyn Alexandre -  
17 Oladoye Adewale -  
22 Marreh Sulayman 18' -
28 George Wouter -  
32 Plastun Igor 18' -
33 Roef Davy -  
34 Tissoudali Tarik A 10' -

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
1 Gillet Jean-François 90' -
3 Vanheusden Zinho 58' -
14 Klauss João 75' -
15 Shamir Eden 85' -
17 Muleka Jackson 90' -
22 Lestienne Maxime   75' -
24 Gavory Nicolas 90' -
32 Balikwisha Michel Ange   90' -
34 Laifis Konstantinos 90' -
41 Siquet Hugo 90' -
42 Delferriere Allan 90' -
  Bank G Beoordeel
6 Dussenne Noë 32' -
10 Carcela Mehdi 15' -
21 Fai Collins -  
23 Tapsoba Abdoul Fessal 15' -
33 Pavlovic Damjan -  
38 Calut Alexandro 5'  
44 Epolo Matthieu -  
Herbeleef KAA Gent - Standard

Vooraf