Advies voor Racing Genk: "Als je twee spelers hebt van dezelfde kwaliteit, dan..."

Advies voor Racing Genk: "Als je twee spelers hebt van dezelfde kwaliteit, dan..."

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bij Racing Genk lijkt Luca Oyen één van de rijzende sterren. Analist Thomas Chatelle vindt dat Genk helemaal voor hem moet gaan.

Luca Oyen heeft er enkele scherpe invalbeurten op zitten, zo zegt Thomas Chatelle aan Het Belang van Limburg. “Nu zet hij stilaan een nieuwe stap. Hij heeft een heel interessant profiel. Wie fysiek niet zo sterk is, moet andere kwaliteiten aanspreken en dat doet hij. Hij kan het verschil maken op de kleine ruimte.”

Chatelle maakt de vergelijking met Yari Verschaeren van Anderlecht. Zijn mobiliteit, precies als Oyen, zorgt ervoor dat Roberto Martinez hem selecteerde.

Met Bongonda en Ito botst Oyen wel op stevige concurrentie. “Maar als je twee spelers hebt van dezelfde kwaliteit, moet je als club altijd kiezen voor het jeugdproduct. Dat moet de prioriteit zijn voor Genk.”

En Chatelle maakt nog een andere vergelijking. “Ik durf hem te vergelijken met Leandro Trossard. Daar moet hij een voorbeeld aan nemen. Als hij regelmaat in zijn prestaties kan leggen, moet hij op termijn dus hoger kunnen mikken dan Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties