Roland Dûchalelet kreeg Standard aangeboden en maakt rekening van Venanzi

Roland Dûchalelet kreeg Standard aangeboden en maakt rekening van Venanzi
Foto: © photonews

Standard werd door Bruno Venanzi overgelaten aan het Amerikaanse 777 Partners. Gewezen eigenaar Roland Dûchatelet maakt de rekening op.

Voor gewezen eigenaar Roland Dûchatelet lijkt 777 Partners een goede partij om Standard over te nemen. “Het lijken mensen die hun vak kennen, gezonde ambities hebben en hun clubs als bedrijven managen. Met het idee om zich er op lange termijn te vestigen. Ze zullen ongetwijfeld met veel interesse kijken naar de site van Sclessin”, zegt Dûchatet aan Le Soir.

Hij kreeg zelf ook de kans om Standard weer over te nemen. “De voorbije weken werd er meerdere keren met mij contact opgenomen om de club over te nemen. Maar het voetbalhoofdstuk is voorbij voor mij, vooral omdat het matchfixingverhaal nog steeds niet is opgelost. Ik had geen zin om terug te keren. Door wie ik gecontacteerd werd? Dat is vertrouwelijk, maar er waren mensen die geïnteresseerd waren om mij mee te nemen in het project.”

Over Bruno Venanzi heeft hij een opvallende mening. “Ik denk dat het had kunnen werken met hem. Hij had voldoende financiële mogelijkheden om te slagen. Maar, en dat heeft hij mij ook gezegd, Bruno maakte de fout om zijn vertrouwen te schenken aan mensen die het niet verdienden. Dat kwam hem duur te staan, en Standard ook. Hij is een goed mens, maar hij maakte de fout om heel slecht omringd te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties