Eupen wint vriendschappelijke wedstrijd tegen U21 van FC Keulen

Jelle Ruts

Eupen speelde vandaag in het Duitse Düren hun eerste wedstrijd in de voorbereiding. Ze namen het op tegen de U21 van FC Keulen.

Vandaag stond Bernd Storck voor het eerst langs de lijn bij een wedstrijd van zijn nieuwe ploeg, K.A.S. Eupen. Nieuwkomers Rune Paeshuyse (transfervrij overgekomen van KV Mechelen), Jan Kral (gekocht van Hradec Kralove) en Isaac Christie-Davies (gekocht van FC Barnsley) werden meteen op het veld gezet door de nieuwe coach. Uiteindelijk moesten Isaac Nuhu en Smail Prevljak toch voor de doorbraak zorgen in de eerste helft. Zij zetten de Panda's voor de rust op een comfortabele 0-3-voorsprong.

Ook in de tweede helft lieten de mannen van Eupen zich niet kennen. Storck gooide zijn elftal om, maar op minuut 65 kon Konan N'dri de 0-4 al op het bord zetten. De Panda's domineerden uiteindelijk de hele wedstrijd tegen de U21 van FC Keulen, maar alsnog wisten de Duitsers kort voor tijd nog een eerredder te scoren. De wedstrijd eindigde dus op 1-4. Volgende week zaterdag oefenen de mannen van Storck in eigen huis tegen Alemania Aachen.