'14 verdachten voor de rechter omdat Marc Coucke te veel betaalde voor Anderlecht'

Bjorn Vandenabeele
| 13 reacties
'14 verdachten voor de rechter omdat Marc Coucke te veel betaalde voor Anderlecht'
Foto: © photonews

Het federale parket heeft de raadkamer van Brussel gevraagd om het dossier over gesjoemel bij Anderlecht door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

Het is zakenkrant De Tijd die vandaag met het nieuws uitpakt. Voor elf personen en drie vennootschappen vraagt het parket de vervolging voor oplichting, valsheid in geschriften, witwassen, corruptie, misbruik van vertrouwen en schending van het beroepsgeheim. Ze worden allen verdacht om Marc Coucke te veel te hebben laten betalen voor de verkoop van RSC Anderlecht indertijd.

Bij de verdachten: Herman Van Holsbeeck, voorzitter Roger Vanden Stock, ex-CEO Jo Van Biesbroeck, gewezen financieel directeur René Trullemans en de toenmalige huisjurist. Ook de makelaar Christophe Henrotay, twee medewerkers van hem en zijn vennootschap Foot Innovation Limited worden genoemd als verdachten.

Daarnaast ook het gerenommeerde advocatenkantoor Clifford Chance en twee van zijn advocaten. Ook advocaat Luc Deleu en het kantoor Van Landuyt en Vennoten worden vervolgd. Deleu is sinds vorig jaar bestuurder bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21817 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties