KV Mechelen gaat twintig jaar redding vieren met activiteiten rond thuiswedstrijd tegen leider Genk

KV Mechelen gaat twintig jaar redding vieren met activiteiten rond thuiswedstrijd tegen leider Genk
Foto: © photonews

Het is twintig jaar geleden dat ze bij KV Mechelen alsnog de redding van de club verwezenlijkte, na een woelige periode met financiële problemen.

Een schijnbaar uitzichtloze situatie werd dan toch niet het einde van stamnummer 25. Mede door bijdragen van de supporters kon KV Mechelen na de vereffening nog gered worden. Aan het einde van het seizoen 2002-2003 werd Malinwa wel teruggezet naar derde nationale en daar zou het nieuwe seizoen begonnen worden met -9, maar er kon nog gevoetbald worden en dat was het voornaamste.

De voorbije weken werd al teruggeblikt op die periode in een YouTube-reeks met de toepasselijke naam 'De Redding'. Ook de laatste aflevering staat inmiddels online en die draait rond Mark Uytterhoeven, dé redder en ook heel even voorzitter.

Ook rond de thuiswedstrijd tegen Racing Genk gaan allerlei activiteiten gehouden worden om twintig jaar redding te herdenken. Wat het precies gaat worden, daar willen ze bij KV nog niet al te veel over kwijt. Al zullen enkele hoofdrolspelers uit die periode zeker nog eens de revue passeren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties