Analyse 103: het verloop bij de ploegen in de Jupiler Pro League is enorm, dit zijn de stabiele en onstabiele clubs bij uitstek

Redactie
| 1 reacties
103: het verloop bij de ploegen in de Jupiler Pro League is enorm, dit zijn de stabiele en onstabiele clubs bij uitstek

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week kijken we even naar het verloop van spelers en de (in)stabiliteit van de ploegen op dat gebied. En dat levert interessante cijfers op.

Het CIES berekende het aantal spelers die de voorbije vijf seizoenen de revue zijn gepasseerd bij de diverse teams en ook effectief speelminuten verzamelden.

Halmstads

Halmstads BK is met amper 44 gebruikte spelers de meest 'stabiele' club qua verloop, gevolgd door Manchester City (47) en Athletic Club de Bilbao (49).

Aan de andere kant van het spectrum vinden we Ponte Preda (168), Royal AM (166) en EC Vitoria (162) als instabiele clubs.

En in België dan? Daar spant de voorbije vijf jaar KAS Eupen de kroon met 103 gebruikte spelers, voor Anderlecht en Cercle Brugge (102). 

Westerlo stabiele factor

De meest stabiele eersteklasser is Westerlo, met 73 gebruikte spelers. Ook bij Genk, Seraing en Standard is het verloop niet al te groot.

Er zijn overigens ook cijfers van de voorbije 365 dagen. Dan spant Zulte Waregem met 44 gebruikte spelers plots de kroon, met ook Kortrijk, Seraing, Eupen en Oostende - de andere degradatiekandidaten - allemaal vrij ver bovenaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties