Duidelijke taal over Jan Vertonghen: "Daar was hij niet voor gekomen"

Duidelijke taal over Jan Vertonghen: "Daar was hij niet voor gekomen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de WK-break heeft Jan Vertonghen zich opgewerkt tot de absolute patron bij RSC Anderlecht. De voorbije weken straalde hij meer dan ooit tevoren.

De cultuurshock tussen Felice Mazzu en zijn opvolger Brian Riemer bij RSC Anderlecht was bijzonder groot. Zelfs voor een doorwinterde voetballer als Jan Vertonghen.

“Die vijfmansdefensie bij Mazzu... Jan kan dat, maar daar was hij niet voor gekomen”, zegt Frank Boeckx bij Sporza. “Nu loopt het veel beter.”

Vertonghen is de echte kapitein geworden van paarswit, ook al doet hij dat op zijn eigen bijzondere manier. “Hij is niet de man die voor een match loopt te roepen en brullen, maar spreekt met iedereen op een rustige manier.”

Normaal maakt Vertonghen zich niet echt kwaad, tenzij het absoluut nodig is. “Zag je hem foeteren tegen Moussa N'Diaye dit weekend? Als je afspraken niet nakomt, zit hij er wel bijzonder kort op.”

Een groot verschil ook met Hoedt. “Het maakt van Jan de ideale mentor voor iemand zoals Debast. Kijk, Wesley Hoedt was eerder iemand die agressief de confrontatie aanging. Het is oké om zo te zijn, maar deze groep heeft meer aan een kalme leider.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties