Dit is het bedrag dat er straks weer in Anderlecht gepompt zal worden om transfers te kunnen doen

Dit is het bedrag dat er straks weer in Anderlecht gepompt zal worden om transfers te kunnen doen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Maandag staat er een Raad van Bestuur op het programma bij Anderlecht. Daar zullen de twee CEO's, Jesper Fredberg en Kenneth Bornauw, uitleg moeten geven over het afgelopen seizoen en de plannen voor volgend seizoen. Tevens zijn er nog vragen voor niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute.

Vandenhaute zal uitleg moeten geven over de invulling van zijn nieuwe functietitel, maar zijn positie is volgens HLN geen agendapunt. 

Wel zal Fredberg op de rooster gelegd worden. Hij moet uitleggen hoe hij in de nog steeds veel te hoge loonmassa gaat snijden en wat zijn aankoopbeleid zal worden. Fouten zoals Ishaq, Angulo en Diawara mogen niet meer gemaakt worden. 

De contracten van Refaelov en Trebel zorgen wel al voor een sterke daling in de loonkost. Fredberg zelf zal willen weten met welke portefeuille hij de transfermarkt kan opgaan. Om hem slagkracht te geven, zal Anderlecht een bedrag van waarschijnlijk zo'n 14 miljoen euro in de club pompen als nieuwe kapitaalinjectie. 

Dat geld moet er ook voor zorgen dat paars-wit sterk staat aan de onderhandelingstafel en talenten als Debast en Verbruggen niet hoeft te verkopen. Het plan is nog steeds om rond die twee de ploeg voor volgend seizoen te bouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties