Ook Barcelona-legende deelt sneer uit aan voormalig bondsvoorzitter, Spaanse bond houdt spoedvergadering: "Situatie bespreken waarin het zich nu bevindt"

Hendrik Van Wonterghem
| 0 reacties
Ook Barcelona-legende deelt sneer uit aan voormalig bondsvoorzitter, Spaanse bond houdt spoedvergadering: "Situatie bespreken waarin het zich nu bevindt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Spaanse voetbal is in een storm terechtgekomen sinds de schorsing van voormalig voorzitter Luis Rubiales. De voetbalbond (RFEF) kwam vandaag samen tijdens een spoedvergadering.

Luis Rubiales (46) ligt fel onder vuur nadat hij speelster Jenni Hermoso op de mond kuste in de gewonnen EK-finale tegen Engeland. De bondsvoorzitter bood daarvoor zijn excuses aan, maar benadrukte dat hij zijn functie zou blijven uitvoeren. Gisteren werd hij voor 90 dagen geschorst door het disciplinaire comité van de FIFA.

Vandaag houdt de Spaanse voetbalbond een crisisvergadering over hoe het nu verder moet. “De bond gaat de situatie bespreken waarin het zich nu bevindt”, aldus een statement gericht aan de pers. Op die vergadering gaat er onder meer de dagelijkse werking onder ad interim-voorzitter Pedro Rocha besproken worden.

Heel wat mensen in de voetbalwereld haalden intussen uit naar Rubiales, alsook Spaans legende Andrés Iniesta. "Ik wil ik mijn verdriet overbrengen, als persoon, als vader van drie dochters, als echtgenoot en als voetballer", begint hij aan zijn betoog. "Een incident als dit kunnen we niet toleren, ook omdat het een prachtige prestatie als het winnen van een WK onder heeft laten sneeuwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties